Cilt Tümörleri

İnsan cildi dış etkilere maruz kalan en geniş organımız arasında yer alır. Bu yüzden cilt kanserine yakalanma oranı her insanda fazlaca vardır. Dışarıdan gelen etkiler karşısında cilt üzerinde belli başlı değişimler oluşabilir. Güneş lekeleri, benler ve daha birçok etmen cildin şeklini değiştirebilir. Ancak bunların cilde herhangi bir zararı yoktur.

Güneşin zararlı etkilerinin filtrelenmeden dünyamıza ulaşmasıyla insanlar üzerindeki cilt hastalıkları doğru orantılı olarak artış göstermektedir. Cilt üzerinde oluşabilecek her türlü tümörün kesin tedavi yöntemleri vardır. Ancak alınabilecek önlemler arasında öncelikli olarak güneşten korunmaya yer vermek gereklidir. Özellikle açık tenli olanların bu ışınlara azami derecede dikkat etmeleri gerekmektedir.

Güneşe çok fazla çıkmamak ve uzun süre kalmamak gereklidir. Özellikle tatil dönemlerinde mutlaka koruyucu kremler kullanılmalıdır. Gerekli özen gösterildiğinde tümör oluşması en az seviyeye inecektir.

Anormal bir leke ortaya çıkarsa ne yapmak gerekir?

Genellikle bu gibi durumlarda öncelik olarak hekimin istediği patolojik incelemedir. Bunun için gerekli olan parça kişiden alınır. Ancak arkasında herhangi bir problem bırakmayacak şekli ile leke alınabiliyorsa tamamı patolojik bir incelemeden geçirilir. Bu sayede daha doğru sonuçlara ulaşmak kolaylaşmaktadır.

Ameliyat kesin çözüm müdür? Ameliyat sonrasında tümörün yeniden büyümesi mümkün müdür?

Bu durum genellikle mümkün olabilir. Ancak bu durumu meydana getiren şey tümörün cinsine göre değişiklik gösterebilir. Cilt tümörü genellikle açık renkli tene sahip olan kişilerde sıklıkla görülen bir rahatsızlıktır. Bu yüzden tümörün maruz kaldığı bölge dışında diğer bölgeler de belli etkenlere maruz kalmış olabilir. Bu da daha sonraki süreç içerisinde yeni bir tümürün ortaya çıkma sebebi olabilir. Cilt tümörü nedeni ile hasta olan kişi mutlaka gözetim altında tutulmalıdır. Yeni bir tümör oluşumunun engellenmesi için bu takip oldukça önemlidir.